Societat // Tossa
Fotografia: Ahir dilluns es va posar en marxa l´ampliació dels serveis. / Consell Comarcal
16/02/2016 07:23

Ampliació del servei de la recollida selectiva de residus i de la deixalleria de Tossa

El servei, gestionat pel Consell Comarcal, ampliarà les freqüències de recollida selectiva durant la temporada alta, alhora que s’implanta un nou sistema informatitzat de registre d’usuaris de la deixalleria.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva ha ampliat el servei de la gestió de la recollida selectiva de residus a la població de Tossa de Mar, alhora que incorpora també el servei de deixalleria municipal. Amb aquest canvi, el cost per al consistori del serveis de recollida selectiva de paper/cartró, envasos i vidre; i de deixalleria fixa serà d’uns 135.000 euros l’any.
 
Aquesta ampliació es va posar en marxa ja des d'ahir mateix, i té com a objectiu completar mancances i adaptar els serveis als requeriments actuals del municipi. En aquest sentit, també es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana focalitzada en el reciclatge general i al bon ús dels nous serveis de recollida de residus i deixalleria municipal.

L’ampliació fa que el servei de recollida selectiva de paper/cartró, envasos i vidre del Consell Comarcal es reforci amb l’adaptació a les necessitats del municipi planificant una temporada baixa, que anirà del 8 d’octubre al 7 d’abril; temporada mitjana, del 8 d’abril al 15 de juny i de l’1 de setembre al 7 d’octubre i temporada alta, del 16 de juny al 31 d’agost, amb circuits i freqüències de recollida diferenciades:
  • Paper/cartró i envasos: del total de 113 contenidors es recolliran setmanalment una mitjana de 62 contenidors en temporada baixa segons el grau d’ompliment dels mateixos. En temporada mitjana i alta es recolliran els contenidors 2 i 3 cops per setmana.
  • Vidre: del total de 57 contenidors es recolliran cada 3 setmanes una mitjana de 31 contenidors en temporada baixa segons el grau d’ompliment. En temporada mitjana es recolliran cada 2 setmanes, mentre que, en temporada alta, es realitzarà una recollida setmanal addicional dels 12 contenidors que més treballin.
Pel que fa a la deixalleria, l’Ajuntament de Tossa ha delegat la gestió del servei al Consell Comarcal, i hi ha previst un seguit d’actuacions com un ajustament en l’horari de la instal·lació -diferenciant un horari d’hivern i un horari d’estiu-, així com la millora del sistema de gestió amb la implantació d’un nou sistema informatitzat de registre de visites i la distribució de targetes identificatives amb codi QR per a tots els usuaris, amb l’objectiu de professionalitzar encara més el servei. També es pintaran i adequaran les caixes i equipaments externs per renovar la imatge de les instal·lacions.

D'altra banda, el Consell Comarcal hi aporta una persona de formació i suport durant els primers sis mesos per a la correcta posada en marxa del nou servei. El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, ha valorat molt positivament aquesta nova delegació de competències per part del consistori tossenc i ha assenyalat que "la tasca del servei de gestió de residus del Consell, a través de l'empresa NORA, es veu reflectit en el bon servei que oferim en el nostre dia a dia als municipis de la nostra comarca."
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar