Societat // Tossa
Fotografia: Fotomuntatge del projecte que Tossa vol recuperar. / Ajuntament
05/11/2016 07:53

​La consulta popular del 20N per saber si els veïns de Tossa volen un port és 'totalment legal'

Un informe elaborat per la Comissió de Seguiment de la consulta desvirtua la petició del regidors de CiU de suspendre el procés.

Redacció

Un informe de la Comissió de Seguiment de la consulta popular sobre el port de Tossa, integrada per cinc juristes amb llarga experiència en els àmbits de l’administració pública i privada i de l’ensenyament universitari, considera que la sol·licitud de suspensió de la consulta impulsada pel grup municipal de CiU no té cap justificació legal.

En el document, que consta de nou pàgines, els membres de la Comissió desmunten, per unanimitat, un per un els arguments esgrimits pels regidors de CiU. Les conclusions de l’informe i l’acord adoptat per la Comissió, en sessió celebrada abans-d'ahir, no deixa lloc al més mínim dubte legal.

El text que la Comissió ha acordat és el següent:

“Desestimar la sol·licitud formulada pel grup municipal de CIU en data 24 d’octubre de 2016, RE4022, demanant que se suspengui cautelarment la celebració de la consulta popular no referendària programada pel proper 20 de novembre de 2016 per basar-se en un instrument que incorre en la nul·litat radical, per les següents raons:

Primera. L’afirmació que el procediment de consulta incorre en la nul·litat radical està mancada de fonament jurídic, per quan l’origen de la convocatòria de la consulta és l’acord de ple de data 14 de juliol de 2016, adoptat en els termes de la Llei 10/2014 i no en el conveni signat a l’any 2012.

Segona. L’Ajuntament és competent per iniciar els tràmits de modificació del planejament general d’acord amb l’article 25.2. a) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local (modificat per l'article 1.8 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre) i l’article 76.2 del Text refós de la Llei d’urbanisme de Catalunya, i així ho manifesta clarament la jurisprudència assentada del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional”.


Segons expliquen des del consistori, les normes de la consulta convocada per l’Ajuntament de Tossa segueixen la legislació catalana en la matèria, la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana.

Així mateix, recorden que correspon a la Comissió vetllar per la imparcialitat de la consulta i que està integrada per cinc lletrats amb experiència: Salvador Capdevila Bas, Joan Vila Güell, Maria Àngels de la Torre Barrigón, Enric Leira Almirall i Fernando Antonio Sebastián Alda.

L’alcaldessa Gisela Saladich ha manifestat que “l’informe de la Comissió tanca un debat artificial obert pels regidors de CiU que, des del primer dia, s’han oposat a la celebració de la consulta. No entenc aquesta obsessió en els representants d’un partit que està demanant que ens deixen votar per la Independència i que tenen a part dels seus dirigents imputats per facilitar la participació dels ciutadans en la votació que es va fer el 9N”.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Sant Hilari
Fotografia: Detall de l´hotel d´insectes de Sant Hilari. / Ajuntament
23/07/2018 01:01

L’hotel d’insectes de Sant Hilari, inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

Des del consistori es vol eradicar la utilització de productes químics i insecticides per al control de plagues emprant els recursos de la pròpia biologia per a prevenir-les, reduir-les o eliminar-les.
Comentaris (0)
Societat // Arbúcies
Fotografia: Entre d´altres, van retirar llaços grocs de la via pública. / Ajuntament
23/07/2018 00:44

​L’Ajuntament d’Arbúcies denuncia els actes vandàlics protagonitzats per dotze encaputxats

Van ocasionar danys en espais públics com zones enjardinades, parterres i arbrat i van retirar material de la via pública com llaços grocs i simbologia independentista.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
21/07/2018 09:12

Quatre morts i tres ferits en un accident de trànsit a Vidreres

L'accident s'ha produït a les 5 de la matinada al punt quilomètric 9 de la carretera C-63 al terme municipal de Vidreres. Les causes encara es desconeixen.
Comentaris (0)
Societat // Vidreres
Fotografia: L´espai-taller del Centre Cívic. / Ajuntament
21/07/2018 07:58

​Remodelació de l'espai-taller del Centre Cívic de Vidreres

Les obres permetran incrementar el programa funcional de l'equipament, ampliant zones com el magatzem i creant nous espais més oberts i adaptats.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: Les propietats del romaní

Després d’haver-vos presentat dues...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar