20/05/2015

El ciutadà i la política

Miquel Lupiáñez, candidat del PSC a l'alcaldia de Blanes

El ciutadà i la política, malauradament, són dos conceptes en procés de separació. Aquests últims anys hem viscut un desgast de la tasca política. A més, la radicalització d’algunes postures encara incrementa aquesta distància entre els representants polítics i la ciutadania, l'única instància que ens legitima. Aquest trencament és tan profund que gairebé sembla impossible recuperar la confiança en les institucions. Però aquesta situació extrema és això: gairebé. Perquè encara som a temps de trobar una solució. 

A dia d’avui, necessitem més valors, compromís i democràcia participativa. És imprescindible lluitar contra l’individualisme intrínsec que tenen els mals polítics. L’ésser humà s’ha tornat individualista i autista perquè no creu ni amb els polítics ni amb les polítiques. Davant d’aquesta situació, només tenim una recepta: aplicar més democràcia, en el sentit més ampli i generós de la paraula. 

Un altre aspecte que deteriora permanentment la política i que incrementa aquesta separació entre el ciutadà i la política és la mala distribució de la riquesa. S’accepta que els rics cada cop són més rics i els pobres cada cop són més pobres. La societat on vivim genera riquesa, però redueix els recursos pels més necessitats. I aquesta estratègia econòmica, política i social s’ha d’aturar. Ens hem d’imposar un gir substancial per complir amb l’ideari de l’esquerra: la igualtat d’oportunitats. I defensar que creiem i que és, encara possible, construir una societat forta i garantista que supervisi la redistribució justa de la riquesa generada per tots. 

Per tant, la política (els partits polítics i els representants polítics) hem de canviar substancialment i millorar: cal aprendre a escoltar la ciutadania perquè, si no canviem, desapareixerem. 

Entenc que s’ha d’apostar per una societat més participativa, corresponsable i dinàmica per canviar els tempos que vivim. La corrupció, escassa però tremendament en l’òrbita dels mitjans de comunicació, desgasta la democràcia i menysprea la tasca de tants altres homes i dones que treballen de forma constant i humil per la millora de la societat des de les institucions. 

Per tant, els partits ens hem d’obrir als canvis, a les noves idees, al jovent i a començar a treballar des de baix i escoltant el dia a dia al ciutadà. En resum, la nova política ha de ser propera, ha de guanyar-se la confiança del ciutadà perquè, en cas contrari, viurem una ruptura tràgica i, aleshores, hi perdrem tots.

Miquel Lupiáñez,
candidat del PSC a l'alcaldia de Blanes

Comentaris

YOLANDA MORALES // 20-05-2015 13:43 - BLANES
Comparto todas y cada una de las palabras de Miquel...Pero para que el círculo se cierre es muy necesario hacer cambios sustanciales en la forma de trabajar interna del propio Ayuntamiento. El ciudadano se adapta casi siempre por "obligación" a los cambi

Deixa el teu comentari

Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar