27/10/2015

Les cinc claus per escollir un bon hosting

Josep Lluís Vidal

El mercat dels hostings o allotjaments web és molt ampli. Existeixen multitud de proveïdors amb també multitud de preus i característiques. Alguns, fins i tot, gratuïts, tot i que sincerament, no et recomano un allotjament web gratuït, més que res perquè és impossible que finalment puguis tenir un servei de qualitat sense cap contraprestació.

Hi ha una sèrie d'aspectes que són especialment rellevants a l'hora d'escollir l'allotjament web per al teu projecte. Tingues en compte, per exemple, que una web lenta serà penalitzada per Google en la cerca de resultats. Aquestes són les cinc claus per escollir un bon hosting.

Espai en disc
La majoria d'allotjaments web ofereixen prou capacitat per emmagatzemar els arxius (imatges, fitxers) que pugui necessitar la teva web per funcionar. Busca un allotjament que, com a mínim, t'ofereixi 1Gb d'espai en disc. Tot i això, l'espai que necessitis dependrà molt del tipus de projecte que vulguis desenvolupar. Per exemple, la web d'un fotògraf probablement necessitarà més espai en disc per mostrar els seus treballs que una web corporativa amb unes poques imatges i text. Per altra banda, l'espai en disc també compta per als correus electrònics, així que no guardis gaires correus amb arxius adjunts molt grans!

Transferència
La taxa de transferència és la quantitat d'informació que circula entre el servidor i l'usuari, sobretot quan algú visita la pàgina, però també consumim transferència quan estem rebent o enviant correu electrònic o actualitzant la web. Per un projecte que tingui uns 8.000 usuaris únics al mes i un tipus de contingut estàndard (sense molts elements pesats com imatges, àudios o vídeos), una taxa de transferència d'entre 15 i 20 Gb al mes estaria bé.

Linux o Windows
Trobaràs defensors i detractors de les dues opcions. Els servidors Linux són més estables i econòmics i funcionen amb programari lliure. Els servidors Windows són una mica més cars perquè inclouen llicències de codi propietari per fer webs programades en ASP, per exemple. Tot i això, gestors de continguts com Wordpress poden funcionar amb els dos sistemes operatius, únicament que potser no totes les funcions estan disponibles. Jo prefereixo Linux.

Correu electrònic
És important que el hosting inclogui servei de correu electrònic, amb antivirus i antispam. I si pots crear il·limitades bústies de correu i que la única limitació sigui el teu espai en disc, millor. Això sí, hauràs de controlar l'espai que dediques al correu per no comprometre el servei web, cosa que pots fer assignant un tamany màxim a cada compte.

Atenció al client
Per a mi és molt i molt important una correcta atenció al client. I és que no només és per una qüestió de tenir el servei funcionant sempre amb les màximes garanties sinó que també és important saber que pots comptar amb algú si mai tens qualsevol problema.

Josep Lluís Vidal
Disseny i programació web a solucions360
@jvidalto

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar