01/02/2016

Nou aplicacions imprescindibles per al teu PC

Josep Lluís Vidal

Quan comprem un ordinador nou o restaurem el sistema sol passar que hem de fer memòria de les aplicacions que necessitem per poder funcionar en el dia a dia. I moltes vegades no les recordem d'un sol cop i les anem instal·lant i configurant a mesura que les trobem a faltar. I això, al final, es tradueix en una pèrdua de temps. Per tal d'evitar-ho, aquí tens un petit recull de les eines imprescindibles per al teu PC.

Thunderbird
És un gran gestor de correu electrònic i gratuït. Permet que configuris tots els teus comptes de correu, definir i aplicar regles per a la recepció i enviament dels mails o utilitzar diversos perfils d'usuaris entre moltes altres possibilitats. A més, existeixen molts complements i extensions, com un calendari de tasques.

Paquet d'ofimàtica
Una molt bona opció és el paquet d'Open Office, que inclou un processador de textos i una aplicació de fulls de càlcul. També és imprescindible el lector d'arxius PDF, Adobe Reader. Una altra possibilitat és fer servir el paquet d'ofimàtica de Google Docs, que guarda tots els arxius en el núvol.

Firefox/Chrome
Sembla obvi però realment és increïble la gran quantitat d'ordinadors que només tenen instal·lat l'Explorer de Microsoft. Tot i que el navegador del fabricant de Windows ha evolucionat i ara és infinitament millor que fa uns anys, sempre és recomanable tenir-ne d'altres. Mozilla i Chrome són gratuïts i no sabria dir-te quin és millor. El que sí puc aportar és una dada objectiva: a dia d'avui la quota de mercat de Firefox és més gran que la de Chrome.

Google Drive/Dropbox
Hi ha moltíssimes aplicacions per emmagatzemar dades en servidors externs. Poder les més conegudes són aquestes dues: Google Drive i Dropbox. Funcionen de manera molt similar, amb un compte gratuït fins un màxim d'espai i plans personalitzats per a necessitats més grans. Les dues tenen aplicació per mòbil i per escriptori.

Evernote
Aquesta aplicació permet crear llibretes a les que es poden afegir notes. També es pot classificar el contingut per categories. Compta amb un buscador molt potent per localitzar qualsevol nota. Et recomano que facis servir paraules clau en els noms de les notes i tot serà més fàcil. A més, també et permet accedir al servei via web per si no estàs davant del teu ordinador.

Google Calendar
Imprescindible per saber quan has de fer cada cosa. Amb Google Calendar pots tenir diversos calendaris, per exemple un per la feina i un altre per a temes personals i assignar colors diferents per tal que la distinció de tasques sigui més evident. Té una aplicació mòbil que permet gestionar pràcticament totes les funcions.

GIMP2
És bastant probable que en algun moment necessitis retocar una imatge. Per exemple per canviar la imatge de perfil d'una xarxa social. L'alternativa més seriosa a Photoshop és diu GIMP. És gratuït, de codi lliure i molt potent. Si estàs mínimament familiaritzat amb Photoshop veuràs que funciona de manera molt similar.

Cobian Backup
Una gran utilitat per fer còpies de seguretat de tot el teu contingut, encara que el tinguis al núvol. Les tasques es poden programar. A més pots activar una opció per rebre un correu electrònic quan una còpia s'hagi efectuat o alguna cosa hagi anat malament. Et recomano que facis una primera còpia completa i les següents siguin incrementals, és a dir, amb només els canvis que s'hagin fet des de l'última execució.

Skype/Hangouts
Actualment és molt més fàcil fer una reunió de feina via internet que no de manera presencial. Skype és un referent en aquest àmbit però l'aplicació Hangouts integrada a Google+ permet funcions interessants com compartir l'escriptori amb altres usuaris. No t'oblidis dels auriculars i el micro :-)

Josep Lluís Vidal
Disseny i programació web a solucions360
@jvidalto

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar