Societat // Comarca // Vidreres
Fotografia: Alguns dels participants al taller de compostatge. / Consell Comarcal
05/07/2016 07:28

El Consell Comarcal organitza a Vidreres el darrer taller de compostatge casolà

Aquest taller s'emmarca dins la campanya de foment del compostatge casolà que promou i organitza l'ens comarcal a diversos municipis de la Selva.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva va organitzar un nou taller de compostatge casolà a Vidreres el dissabte 17 de juny. Aquest taller, que s’emmarca dins la campanya de foment del compostatge casolà que promou i organitza el Consell Comarcal a diversos municipis de la Selva, va comptar amb la participació d’un total de 20 veïns i veïnes, entre els nous aspirants a compostaires i altres que ja n’eren experts.

La presentació del taller va anar a càrrec del regidor de Sostenibilitat Mediambiental d’aquesta població, Antonio Fernández, que va incidir sobre el gran pes econòmic que tenen les deixalles per al municipi i l’esperança que té l’Ajuntament d’incrementar el reciclatge de la fracció orgànica i els beneficis que suposa per als serveis municipals l’existència de la xarxa de compostaires.

Seguidament va continuar l’exposició en Francesc Prat, tècnic de medi ambient del municipi, que va aprofundir sobre l’increment progressiu del gravamen que imposa la Generalitat de Catalunya sobre els residus reciclables desviats erròniament als abocadors i, en contrapartida de tot plegat, els avantatges que suposa reciclar la fracció orgànica i, sobretot, quan es fa per mitjà del compostatge casolà.

En el transcurs de la seva intervenció, el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vidreres va recordar als assistents el descompte sobre la taxa d’escombraries que poden obtenir tots els compostaires de Vidreres que, a més a més, es pot ajuntar al descompte que també poden obtenir com a usuaris de la deixalleria. El taller va servir, a més, perquè els futurs compostaires constatessin la semblança entre el substrat que aconseguiran amb el seu compostador amb la terra de bosc. Durant aquesta mostra també es van observar altres substrats vegetals, com el compost de la planta de compostatge comarcal de la Selva i les marques comercials de més qualitat.

Un cop va acabar el taller, unes 13 persones van mostrar el seu interès en disposar d’un compostador, que podran recollir a la deixalleria municipal, amb l’únic requisit de fer efectiva una fiança retornable a l’Ajuntament de Vidreres.

Aquesta campanya, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva, inclou la visita particularitzada a tots els nous compostaires, uns mesos després d’estrenar el seu compostador, per resoldre qualsevol dubte o inconvenient que s’hagin trobat durant les primeres etapes del procés.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Roquet, ha volgut destacar l’esforç que posa el Consell Comarcal per impulsar el compostatge i la recollida de fracció orgànica als municipis de la Selva, ja que és la fracció que presenta encara uns nivells de separació molt baixos a les llars de la comarca, de l’ordre del 25% de la fracció orgànica generada.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar