Societat // Sant Hilari
Fotografia: La reunió de treball celebrada la setmana passada a Sant Hilari. / Ajuntament
25/07/2016 07:22

Jornada a Sant Hilari sobre les necessitats educatives i socials dels menors

L'objectiu de la reunió, que va comptar amb els diferents agents que treballen per al benestar dels menors, va servir per establir línies d'intervenció en aquest àmbit.

La setmana passada va tenir lloc, a Sant Hilari Sacalm, una trobada entre representants de la regidoria d'Ensenyament i els diferents agents de la xarxa que treballen per al benestar dels menors en el seu dia a dia amb l'objectiu de definir i concretar les necessitats educatives i socials actuals dels menors del municipi i establir línies d'intervenció. En aquesta reunió hi van ser presents els equips directius de tots els centres educatius de la vila, AMPAs, Equips d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP), Vigilants Municipals, Equip de Pediatria del Centre d'Atenció Primària (CAP), Equip d'Atenció a la Infància i a la Adolescència (EAIA) i l'Equip Bàsic d'Atenció Social (EBAS). 
 
La primera part de la jornada va permetre tancar el circuït del nou "Protocol d'actuació davant de famílies amb dificultats econòmiques per assumir el cost de l'Educació" elaborat al llarg del curs 2015-2016. L'objectiu principal ha estat que tots els alumnes disposin de material escolar, i la idea és seguir treballant conjuntament entre Ajuntament, SBAS, Centres Educatius i AMPAs per no deixar cap infant sense llibres per motius socioeconòmics.
 
Pel que fa a la segona part de la jornada, compartida amb els representants dels EAPs de la Selva i amb Pediatria, es van poder quantificar les necessitats reals dels infants i posar de manifest la necessitat d'accés a recursos educatius i biopsicosocials. Així mateix, es va identificar un elevat nombre d'infants amb necessitats que requereixen, majoritàriament, de recursos com el CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil) i el CDIAP (Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç), extrapolables a altres municipis de la zona, i es va plantejar treballar-ho conjuntament.
 
Finalment, els representants del sector educatiu de Sant Hilari van mantenir una reunió amb professionals de l'EAIA, Servei Social Especialitzat en l'Atenció a la Infància i Adolescència, en la qual es va generar un enriquidor debat, amb diferents dinàmiques de grup i consensuant el "Protocol d'actuació davant d'un Cas de Maltractament Infantil Greu de Sant Hilari".
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar