Societat // Vidreres
Fotografia: Enguany han participat al programa un total de 686 alumnes. / Ajuntament
26/07/2016 07:42

El programa d’intercanvi de llibres reutilitzats de Vidreres creix un 6%

En aquesta dotzena edició, el 87% dels alumnes del municipi han participat al programa i s’ha arribat als 47.154,78 € d’estalvi en llibres de text per a les famílies dels alumnes dels centres educatius de Vidreres.

Redacció

El Programa d’Intercanvi de Llibres Reutilitzats de Vidreres ha arribat enguany, amb la seva onzena edició, a cobrir el 87% dels alumnes del municipi (en algun centre, un 94%), una xifra que se situa un 6% superior a la de l'any passat, que va ser del 81%. Aquestes dades representen un total de 686 alumnes, dels 788 possibles; és a dir, que només 102 no han dut a terme l'intercanvi. Això es deu en part al fet que hi ha hagut uns canvis de llibres de text a l’INS (Català i castellà de 2n i 4t curs d’ESO) que ha privat les famílies d’un estalvi de cap a 9.000,00 € .

Aquest programa es va iniciar a Vidreres l’any 2004, molt abans de l’actual situació de crisi, amb un 10% de participació dels alumnes escolaritzats a Vidreres des de 3r curs de primària a 4t d’ESO. Des de llavors, en 12 anys s’ha assolit un estalvi de 406.99354€ (només amb llibres d’intercanvi, a banda, només caldria comptabilitzar els llibres que tenen socialitzats els centres).
 
Així doncs, en termes de resultats, enguany s’han reutilitzat 2.202 llibres i el valor dels llibres reutilitzats pels alumnes ha estat fis ara de 47.154,78 € (37.980,00 € el curs passat). En termes d’estalvi, aquest intercanvi ha suposat de moment un estalvi mitjà pels alumnes de 68,74 € arribant en algun curs de secundària a més de 120 €.
 
Sistema on-line de gestió de l'intercanvi
D'altra banda, per segon any, s’ha posat en funcionament el sistema on-line de gestió de l’intercanvi i els socis i vendes de les AMPES: EL SAVI. Algunes de les millores que s'han introduït han estat la possibilitat de pagament amb targeta on-line (PVP) i d’altres d’internes a nivell de tractament de dades per les AMPES, així com facilitar el procés d’adjudicació de llibres de l’intercanvi. Alhora, també s’han continuat realitzant les comprovacions del sistema d’ajuts socials per la compra de llibres, el qual facilita a les AMPES poder fer els descomptes pertinents a les famílies.
 
L’Ajuntament de Vidreres, com cada curs, ha gestionat el programa des de la Unitat de Programes de l’Àrea de Serveis a la Comunitat i amb les regidories d’Ensenyament, Cultura i Benestar Social mitjançant la comissió de participació formada per docents, mares i pares, voluntaris/àries, tècnics de l’Ajuntament i regidores. Igualment que en anys anteriors, cal destacar que enguany el pressupost destinat al programa ha estat de 12.000 € i inclou la compra de llibres nous per als participants de l’intercanvi i el 50% del cost de les millores del SAVI que ha estat cofinançat per les tres AMPES de Vidreres.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar