Empresa // Santa Coloma
Fotografia: Un dels establiments nipons que ja disposen de la infusió. / Tegust
29/06/2017 07:54

​La infusió de Ratafia 1842 de Santa Coloma arriba al Japó de la mà de Tegust

La comercialitzen tres cadenes de supermercats nipones que han posicionat les diferents infusions d'aquesta marca amb la categoria ‘gourmet’ per ser un producte d’alta qualitat i exòtic.

Redacció

Dos gustos tan singulars i tan catalans com són el de la Ratafia 1842 i el del licor d’Aromes del Montserrat han arribat al Japó a través de les infusions de l’empresa empordanesa Tegust, la primera marca de gran consum en crear infusions 100% catalanes. Al país nipó les comercialitzen tres cadenes de supermercats que les venen a la seva secció “gourmet” en tractar-se d’un producte d’alta qualitat, que per als japonesos és també exòtic i diferent de la resta de sabors als quals estan habituats. Segons el creador de Tegust, Pep Mascarós, “el mercat japonès és molt exigent i cal que els productes compleixin diversos aspectes com l’alta qualitat, l’excel·lència, l’autenticitat i en valoren, sobretot, que es tracti d’un producte innovador. Els japonesos n’estan molt satisfets”. I des de Tegust, ho veuen com “una oportunitat per estendre la cultura catalana i créixer com a empresa”.

Els japonesos, a més d’adquirir les infusions de la línia de Proximitat (infusions de plantes aromàtiques cultivades per petits productors catalans que fan cultiu ecològic totalment sostenible), els criden molt l’atenció les de Ratafia 1842 i les d’Aromes del Montserrat. “Són gustos absolutament diferents als que estan acostumats. La Ratafia, per a ells, és una beguda totalment desconeguda. En canvi, el licor d’Aromes del Montserrat els és més familiar per la coneixença que tenen de les muntanyes de Montserrat”, explica Mascarós.

Infusió a partir de la fórmula original de Francesc Rosquellas
Les infusions que Tegust exporta al Japó són dues de les darreres referències que ha creat la marca: Ratafia 1842 i Aromes del Montserrat. Pel que fa a la infusió de Ratafia 1842, està creada a partir de la fórmula original de Francesc Rosquellas, datada del 1842 segons consta als arxius de Santa Coloma de Farners. A partir d’aquesta recepta, Tegust va crear una infusió que recorda a la ratafia però que no porta alcohol. Entre els ingredients que fan que tingui aquest gust característic hi ha la canyella, l’anís, la menta, el ginebró, la nou verda i la nou moscada.

L’altra infusió que ha arribat a terres japoneses, la d’Aromes del Montserrat, està inspirada en el popular licor d’herbes que porta el mateix nom. Tegust la comercialitza a través d’un conveni de col·laboració exclusiu amb el Monestir de Montserrat. En la seva elaboració s’utilitzen ingredients com l’anís verd, la menta, la canyella, el fonoll, la camamilla, l’anís estrellat o el coriandre.

Japó, el primer país en exportar-hi
Tegust ha començat a exportar fa pocs mesos. La directora comercial de l’empresa, Belinda Moreno, explica que “a dia d’avui estem treballant només amb Japó però ja hem començat a mantenir converses amb altres països. Per la nostra experiència, el que busca el client japonès, és qualitat i està disposat a pagar per ella sense regateig”. Actualment les exportacions suposen entre el 5 i el 10% de les vendes totals. 

Tegust, creada a finals del 2014 amb seu a La Bisbal d’Empordà, el Baix Empordà, és la primera marca de gran consum en crear infusions 100% catalanes. Actualment té al mercat tres línies d’infusions: Fórmules Originals, Exòtiques i de Proximitat. Totes les varietats de la línia de Proximitat estan elaborades amb plantes aromàtiques que han estat cultivades en territori català.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Empresa

Empresa // Lloret // Tossa
Fotografia: Exterior de l´Aparthotel Esmeraldas de Tossa. / Comunica
10/08/2018 07:39

Mesures per reduir l’ús de plàstics en diversos establiments hotelers de Lloret i Tossa

L'empresa Med Playa està substituint els gots de plàstics pels de policarbonat i els envasos monodosis de salses i condiments per dispensadors ergonòmics als seus establiments a la Selva.
Comentaris (0)
Empresa // Comarca // Riudellots
Fotografia: La nova avellana de Brunyola es va presentar el dijous 12 d´abril a Riudellots. / Consell Comarcal
19/07/2018 07:15

​El nou producte d'avellana de Brunyola es presenta al Food Lab de Riudellots

Es vendrà en agrobotigues, comerços, restaurants i establiments turístics, amb un format de bossa envasada al buit que conté 200 grams d’avellanes de la varietat negreta sense clova, repelades i torrades.
Comentaris (0)
Empresa // Comarca // Santa Coloma
Fotografia: Exterior d´El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
06/06/2018 06:12

​Sessió de networking de caràcters artesans i creatius StartArt2018 a Santa Coloma

La jornada, que es farà el 14 de juny, serà dinamitzada per Neus Matamala, d’Incatis, empresa especialitzada en l’organització de fires i esdeveniments.
Comentaris (0)
Empresa // Blanes
Fotografia: Kevin i Pep Andreu Mc Carry, propietaris de l´empresa, amb els dos premis. / Ajuntament
23/03/2018 06:20

Cervesa Marina de Blanes, multi-guardonada al Barcelona Beer Challenge 2018

L'empresa blanenca ha rebut la medalla de plata per la cervesa 'Costa Brava', i la medalla de bronze per la cervesa 'Kremat', i és la tercera edició consecutiva del concurs en què se la guardona.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar