Societat // Lloret
19/10/2017 07:23

Lloret inicia un projecte amb la Fundació Alícia per potenciar l'oferta gastronòmica de la destinació

L’objectiu és establir elements de discurs que mostrin la singularitat gastronòmica del municipi com una destinació amb personalitat pròpia i així donar a conèixer la qualitat de la seva oferta.

Redacció

Lloret de Mar i la Fundació Alícia han iniciat aquest 2017 un projecte d’impuls al sector de la gastronomia lloretenc amb l’objectiu de millorar la competitivitat de la destinació en l’àmbit gastronòmic i establir una estratègia a mitjà termini que ajudi a posicionar el municipi com a una destinació gastronòmica amb personalitat pròpia i de qualitat. Aquest projecte, coordinat a quatre bandes entre la Fundació Alícia, l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i Lloret Turisme, s’emmarca dins del Pla integral de modernització de l’oferta turística de Lloret, una de les accions prioritàries que inclou el Pla operatiu de reconversió turística i s’inclou dins l’àrea de patrimoni i sostenibilitat d’Alícia.

El pla de treball previst consta de cinc fases: una fase inicial de recerca d’informació bibliogràfica duta a terme l’estiu passat; un treball de camp que començarà aquesta setmana amb entrevistes i taules de treball temàtiques; l’anàlisi de la informació i la conseqüent detecció d’oportunitats que incorpora una sessió de treball a la seu de la Fundació Alícia; la definició i creació de materials i una presentació al territori prevista per a finals d’any que inclourà una proposta estratègica fins al 2022

Segons Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, "en els últims estudis de percepció de marca de la destinació s’ha detectat que actualment la nostra oferta gastronòmica, tot i ser molt diversa i de qualitat, no és un dels factors de decisió per als visitants i no té pràcticament visibilitat en espais com les xarxes socials". Keegan assenyala que "amb aquest projecte esperem obtenir uns resultats clars que serveixin per dur a terme accions concretes i útils que ens ajudin a posicionar la nostra destinació en l’àmbit gastronòmic”. I afegeix: “Creiem que treballar amb la Fundació Alícia pot resultar molt motivador per als nostres restauradors i altres agents implicats, i ens aporta un valor afegit per la seva professionalitat i coneixement real de cuina”.

La Fundació Alícia
La Fundació Alícia, Ali-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació. A nivell jurídic és una fundació privada sense ànim de lucre creada l’any 2003. El seu patronat està format per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya-La Pedrera i compta amb la complicitat i col·laboració dels millors cuiners i destacats científics del territori.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar