Societat // Santa Coloma
Fotografia: L´edifici consistorial de la capital selvatana. / David Rueda-Ajuntament
21/10/2017 07:35

​L’Ajuntament de Santa Coloma congelarà tots impostos i taxes excepte l’aigua i el clavegueram

El ple ordinari de dilluns votarà inicialment l’aprovació de les ordenances fiscals, que preveuen una pujada lleu de les taxes d’aigua (1,33%) i clavegueram (1,11%) i la creació d’una tarifa social de l’aigua.

Redacció

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha decidit apostar per congelar la pràctica totalitat d’impostos i taxes municipals per a l’exercici de l’any 2018 amb la voluntat de no incrementar la pressió fiscal als seus ciutadans. Només s’apujarà el rebut de l’aigua (1,33%) i el del clavegueram (1,11%), derivat del compromís contret en el moment de la creació de l’empresa mixta responsable del servei municipal d’aigües, Aigües Colomenques SL l’any 2013. Llavors ja es preveia l’amortització de la inversió a través d’increments tarifaris. Com a novetat en les ordenances fiscals, per a aquelles famílies colomenques més desafavorides està prevista una tarifa social. Es tracta d’una bonificació del 50% en el primer tram de consum del rebut de l’aigua. Des de l’àrea d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament, es consideraran els diferents casos de famílies que requereixin aquesta ajuda.

Aquesta és la proposta d’ordenances fiscals que presentarà l’equip de govern format pels grups municipals d’ERC-MES per a ser votada i aprovada inicialment en el proper ple municipal convocat aquest dilluns 23 d’octubre a les 20h. L’aprovació inicial serà objecte d’exposició pública durant 30 dies a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Girona. També estarà disponible al tauler d’edictes i a la pàgina web de l’Ajuntament.

Segons explica l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, la congelació d’ordenances respon “a una gestió econòmica mesurada i responsable durant els prop de dos anys i mig de l’actual mandat". "La línia que s’ha seguit -afirma Martí- va de la mà dels darrers dos exercicis, on les variacions en les ordenances ha esta mínima". El batlle també remarca que des del consistori es pretén “donar els serveis necessaris amb la màxima qualitat fent possible que el ciutadà pugui suportar-ho econòmicament”.

Nou impost per a l’aprofitament d’espai públic a favor d’empreses explotadores
La proposta també inclou una nova taxa per a empreses explotadores de subministraments. Es tracta establir una taxa per utilització privativa o aprofitament especial del vol, sòl, subsòl de les vies públiques per a aquestes empreses explotadores de servei de subministrament que resultin d’interès general o que afectin a la totalitat o una part important del veïnat, com seria el cas de gas, fibra òptica o electricitat.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar