Societat // Comarca
16/11/2017 07:31

El Consell Comarcal promourà els productes locals de la Selva al Fòrum Gastronòmic de Girona

S'hi farà la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca que participen al “Localitza”.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva participarà al Fòrum Gastronòmic, que tindrà lloc a Girona del 19 al 21 de novembre, amb un estand propi, un showcooking de productes locals i un catàleg de productors de la comarca. Aquesta actuació forma part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa l’ens comarcal i que té com a objectiu promoure i dinamitzar els productes locals de la Selva. Pel que fa a l'estand, el Consell el cedirà a nous Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Salitja), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

D'altra banda, en el marc del Fòrum Gastronòmic es farà la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca que participen al projecte “Localitza. Productes de la Selva” i que formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals, l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. El conseller de Turisme, Joaquim Vivas, ha explicat que “l’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal d’afavorir la seva comercialització”. El Catàleg serà un dels materials que s’entregarà als visitants de l’estand del Consell Comarcal de la Selva (restauradors, distribuïdors, comerciants...).

Inauguració de l’estand i showcooking
El dilluns 20 de novembre a les dotze del migdia el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, inaugurarà l’estand de l'ens comarcal, acompanyat del conseller de Turisme, Quim Vivas. El mateix dilluns dia 20 de novembre, a 2/4 de quatre de la tarda, a la sala Àgora del recinte firal es realitzarà un showcooking amb productes locals de la comarca amb el suport de l’Associació d’Hostaleria de la Selva. El showcooking anirà a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja, que elaborarà diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte Localitza. Concretament cuinarà unes croquetes de ratafia 1842 i formatge Provençal de Riudellots, un arròs amb salsafí de la Selva i gamba de Blanes i un brownie d’avellana de Brunyola amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola, tots ells maridats amb vins, caves i ratafies de la Selva.

Aquesta acció s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar