Societat // Comarca
Fotografia: La campanya de l´any passat a Santa Coloma de Farners. / David Rueda-Ajuntament
02/12/2017 07:52

Nova campanya d'identificació i de cens d'animals de companyia als municipis del Ter Brugent

En l’edició de l’any passat, la campanya va permetre la identificació i el registre censal d’un total de 2.000 mascotes. Enguany la principal novetat és la col·laboració dels centres veterinaris locals.

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa una nova campanya destinada a fomentar la identificació i el cens d’animals de companyia amb els municipis de la zona del Ter Brugent. Aquesta campanya, que es farà conjuntament amb els ajuntaments, la Diputació de Girona i el Centre Veterninari VetMòbil, es durà a terme durant tot el mes de desembre. Després de l’èxit de l’edició anterior, que es va realitzar durant tot l’any en la majoria de poblacions selvatanes, des de l’ens comarcal s’ha vist amb molt bons ulls realitzar una segona edició per tal de donar continuïtat a la tasca iniciada.

Aquesta campanya a la zona del Ter Brugent s’iniciarà el pròxim dilluns, 4 de desembre a Amer i Susqueda, i s’allargarà fins al dia 3 de gener de 2018, finalitzant a la Cellera de Ter. En total, i amb l’objectiu de facilitar al màxim la gestió, s’han determinat un total de 13 punts d’identificació repartits pel territori del Ter Brugent durant tot el mes. Amb tot, aquelles persones que ho desitgin i no siguin d’aquests municipis també s’hi podran acollir, ja que és oberta a tots els propietaris de gossos, gats i fures residents a la majoria de municipis de la comarca de la Selva (podeu veure la llista de municipis adherits al CAAS a www.selva.cat/caas). En l’edició de l’any passat, la campanya va permetre la identificació i el registre censal d’un total de 2.000 mascotes. Enguany la principal novetat és la col·laboració dels centres veterinaris locals.Si bé és cert que la legislació catalana vigent en protecció d’animals estableix clarament l’obligatorietat d’identificar i censar els animals, actualment més d’un 70 per cent dels gossos i d’un 90 per cent dels gats no estan registrats. Els ajuntaments estan molt sensibilitzats amb aquest incompliment i tenen previstes actuacions d’inspecció i l’obertura de sancions als propietaris que no identifiquin i donin d’alta les seves mascotes. Per aquest motiu, els ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell han posat en marxa novament la campanya, per tal de donar el màxim de facilitats a tothom per regularitzar la situació. A més d’aquests municipis, és previst que en els propers mesos també d’altres municipis s’organitzaran i , en els propers mesos, s’aniran fent a la resta.

Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, accions que, tot i ser d'obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconegudes per bona part de la ciutadania. I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que cada any el Servei Comarcal recull entre 600 i 700 gossos, i un 70% no estan identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s’estan duent a terme a les diverses poblacions de la Selva.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar