Societat // Comarca // Blanes
Fotografia: L´Hospital Comarcal de Blanes. / Ajuntament
17/01/2018 06:31

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia l’hospitalització a domicili

Aquesta nova fórmula s’aplica a La Selva des de l’any 2013, després que al Maresme es va començar a fer el 2007, i ha obtingut el reconeixement de la Generalitat.

Redacció

Coincidint amb els 10 anys de la seva posada en marxa, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha ampliat el nombre de persones ateses a través del servei d’hospitalització a domicili a les comarques de La Selva i el Maresme. Amb aquesta acció s’ha passat de 18 a 30 llits en un servei que té per objectiu atendre el pacient en el seu propi domicili per proporcionar-li procediments comparables als que es fan en l’hospitalització convencional.

Per poder donar aquest servei, la CSMS disposa de tres unitats d’hospitalització a domicili que dóna cobertura al 80% del territori de referència. A l’Hospital Comarcal de Blanes es va posar en marxa a finals del 2013, mentre que a l’Hospital de Calella es va implementar a finals del 2007. Segons un comunicat fet públic per la CSMS, aquesta modalitat d’atenció s’ha consolidat com una alternativa real a l’ingrés al centre sanitari.

La satisfacció dels usuaris és molt alta, valorant el servei en les enquestes realitzades per sobre de 8 sobre 10 i amb un 93% de pacients que asseguren que tornarien a utilitzar aquesta modalitat d’ingrés en cas necessari. L’any 2016 es van fer 807 ingressos en hospitalització a domicili i, segons dades de la Central de Resultats del Departament de Salut, s’està entre els cinc primers hospitals amb millors resultats en la utilització d’aquesta modalitat d’atenció.

Un 68% dels pacients d’hospitalització a domicili provenen d’Urgències
El 68% dels pacients ingressats en les unitats d’hospitalització a domicili provenen d’Urgències, a qui se’ls ofereix la possibilitat de continuar l’ingrés en el seu domicili. És llavors quan els equips de metges i infermeres s’hi desplacen per fer visites i administrar tractaments fins al moment de l’alta. Per poder consultar l’historial clínic i registrar el seguiment dels malalts, aquests professionals compten amb dispositius mòbils i, al mateix temps, els pacients poden consultar dubtes o contactar amb l’equip en qualsevol moment trucant a un telèfon d’accés directe.

D’altra banda, un 18% dels pacients s’ingressen directament des del domicili o residència geriàtrica, on són valorats i tractats sense haver de passar per Urgència. Per últim, un 14% provenen d’unitats d’hospitalització convencional generalment per acabar a casa tractaments de llarga durada i evitar que hagin de romandre ingressats a l’hospital fins a la seva finalització.

Cada unitat del servei està formada per un metge de medicina interna i tres infermeres que treballen per torns de dilluns a diumenge. L’horari és des de les 8 del matí fins les 8 del vespre, ininterrompudament. D’aquesta manera, segona el comunicat de premsa emès per la CSMS, cada unitat pot atendre un màxim de 10 persones al dia. Perquè accedir a les unitats d’hospitalització a domicili cal complir unes condicions d’estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc i han de donar el seu consentiment explícit quan se’ls hi proposa.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar