Societat // Santa Coloma
Fotografia: Una de les trobades amb joves que s´han dut a terme. / David Rueda-Ajuntament
23/02/2018 05:55

El ple de Santa Coloma aprova el Pla Local de Joventut per als propers anys

Després de la seva aprovació inicial, el setembre passat, s'han estimat la major part de les al·legacions presentades i finalment ja es pot posar en marxa.

Redacció

El ple ordinari de febrer de Santa Coloma de Farners, celebrat aquest passat dimarts dia 20, va aprovar definitivament i per unanimitat el Pla Local de Joventut, que es va començar a desenvolupar l'any passat i que tindrà continuïtat fins al 2019. Després de la seva aprovació inicial, el setembre passat, s'han estimat la major part de les al·legacions presentades i finalment ja es pot posar en marxa.

Per aquest 2018 s'ha previst comptar amb la figura d'un dinamitzador juvenil que crei vincles amb els joves; iniciar un procés participatiu sobre el futur del Centre Cívic i veure les possibilitats de desenvolupar-hi activitats, mentre que es dinamitzarà el Cercle Jove per tal de convertir-lo en un espai de referència i s'hi desenvoluparà un programa d'activitats regulars adreçades als joves d'entre 16 i 20 anys sota el nom de "Quota Jove".

Així mateix, per primer cop s'organitzarà, a l'estiu, un Casal Jove, adreçat a nois i noies d'entre 12 i 16 anys; es crearà una Taula de Joventut com espai de debat per dissenyar estratègies i polítiques a nivell municipal en l’àmbit de la formació, el lleure, el gènere, la salut, l’habitatge, etc. També es farà un treball conjunt amb les entitats d’assessorament laboral per ajudar els joves a orientar‐se en el mercat de treball i cercar sortides professionals a les seves habilitats i coneixements; s'iniciarà de forma immediata el projecte “Uaaau”, juntament amb la Biblioteca Joan Vinyoli, amb tallers setmanals d’activitats adreçats a joves a partir de 1r d’ESO; i s'iniciarà el projecte “Rondes”, juntament amb les àrees d’Acció Social, Educació iGovernació, per ajudar els joves que busquen refugi en les ludopaties o drogues a abandonar aquests comportaments, i oferir‐los alternatives vàlides.

D'altra banda se seguirà apostant pel "Nucli Jove" a través de xerrades i tallers sobre conscienciació i temes d'interès per als joves a l'Institut i a La Salle; alhora que es mantindrà el Pla Local el PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització al Centre d’Educació) al voltant dels valors en relació amb la celebració de Dies Mundials; així com es repetirà el projecte "I tu també".

Segons expliquen des del consistori, la participació dels joves i de les entitats juvenils en l'elaboració d'aquest pla ha estat clau. S'han tingut en compte les propostes, opinions i suggeriments, les necessitats i l'interès dels joves, que s'han expressat en les trobades, debats, entrevistes, sessions obertes i grups de discussió que s'han celebrat.

L'objectiu del Pla Local de Joventut és sentar les bases per a unes polítiques municipals més efectives cap al jovent i posar els fonaments per tal que el jovent de Santa Coloma de Farners trobi respostes i oportunitats a les seves demandes.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar