Societat // Blanes
Fotografia: L´alcalde de Blanes va rebre les persones contractades ahir dimarts. / Ajuntament
07/03/2018 06:34

​L'Ajuntament de Blanes contracta 40 persones a través de Plans d'Ocupació, amb un cost de prop de 690.000 €

S'han incorporat a diferents àrees del consistori amb contractes de diversa durada amb els programes "Treball i Formació", "Enfeina't", i "Garantia Juvenil".

Redacció

L'Ajuntament de Blanes, a través de Promoció de la Ciutat, ha promogut la contractació d'un total de 40 persones amb diversos programes de polítiques actives d'ocupació 2017/2018 subvencionats. La major part corresponen al programa de Treball i Formació (TIF), amb 30 contractes; altres 5 s'han fet amb el programa Enfeina't; i finalment 5 joves d'entre 16 i 29 anys s'han beneficiat del programa de Garantia Juvenil. 

Sumant els costos dels tres projectes, s'han destinat prop de 690.000 €. El de major quantia és el de Treball i Formació, amb prop de 414.900 €, dels quals 399.550 € corresponen a la subvenció atorgada pel SOC. El programa Enfeina't suposa un cost de més de 216.500 €, comptant amb prop de 207.500 € de la subvenció del SOC. Finalment, el programa de contractacions de joves en pràctiques Garantia Juvenil té un cost de 55.000 €, íntegrament atorgat pel SOC. 

Totes les persones contractades estan incorporades als respectius llocs de feina ubicats en diferents departaments i serveis municipals. Per donar-los a tots ells i elles la benvinguda, ahir al migdia se'ls va convocar a una trobada que va encapçalar l'alcalde de Blanes, Mario Ros, qui els va desitjar que la nova experiència els sigui el màxim de profitosa. 

Treball i Formació (TIF) 
Es tracta d'un programa de polítiques actives d'ocupació que integra accions d'experiència laboral i de formació, que reben simultàniament en un entorn real de treball. Inclou tres línies de subvenció diferents, dividides en diverses accions. La primera està adreçada a persones en situació d'atur que no reben cap prestació per desocupació o subsidi, preferentment més grans de 45 anys, amb contractes de 6 i 12 mesos de duració a jornada completa. 

La segona és per a persones a l'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció (PRMI), igualment amb contractes de 6 i 12 mesos de jornada completa. I la tercera és per a dones en situació d'atur, que accedeixen a contractes de 12 mesos a jornada completa. De la primera línia s'han beneficiat 17 persones, en la segona n'hi ha hagut 10, i en la tercera 3. 

La major part de noves persones contractades treballen a la Ciutat Esportiva Blanes i als Serveis Municipals, les brigades. Així, a l'equipament esportiu s'han incorporat 4 paletes, 2 conserges, 2 fusters i 1 auxiliar administrativa; i a les brigades 4 paletes, 1 serraller i 1 pintor. A Promoció de la Ciutat hi ha 1 auxiliar administrativa i 1 dissenyador web; a Medi Ambient i a l'AMIC 1 auxiliar administrativa per a cadascun dels serveis; al Departament de Residus 1 auxiliar administrativa, 1 administrativa i 1 educadora de carrer; a l'Arxiu Municipal 2 auxiliars administratius; a Educació 1 administratiu, 1 conserge i 2 pintors; a Acció Social 1 administratiu; i a la Policia Local 1 administrativa. 

Programes Enfeina't i de Garantia Juvenil 
L'objectiu del programa Enfeina't és la inserció laboral de persones en situació d'atur de llarga durada, proporcionant-los un contracte laboral i un acompanyament de reforç al llarg de tot el període de contractació. Contempla contractes de 12, 9 i 6 mesos. Actualment s'han realitzat 5 contractes de 12 mesos, amb la incorporació d'1 auxiliar administrativa i 1 informadora de carrer al Departament de Residus; 2 conserges a la Ciutat Esportiva; i 1 conserge a la Biblioteca Comarcal. 

Per la seva banda, el programa Joves en pràctiques. Garantia Juvenil, està adreçat a joves de 16 a 29 anys amb títol universitari, de formació professional de grau mig o superior, títols oficialment reconeguts com a equivalents; o bé que acreditin un certificat de professionalitat que els habilitin per a l'exercici professional. 

Hi ha 5 contractes de 6 mesos a jornada completa, que s'han incorporat a quatre departaments de l'Ajuntament de Blanes. Un llicenciat en Belles Arts treballa a l'Arxiu Municipal; un pedagog i una tècnica d'Integració Social són al Departament d'Educació; un informàtic s'ha destinat a Recursos Tecnològics; i un graduat en Ciències Ambientals treballa al Departament de Residus. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar