Societat // Tossa
Fotografia: Un dels trams restaurats de la muralla. / Generalitat
20/03/2018 06:10

​Finalitzen les obres de restauració de la muralla de la vila vella de Tossa

L’actuació, promoguda pel Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Tossa, en el marc del programa de l’1% cultural, ha comportat una inversió total de 120.000,00€.

Redacció

Aquest passat divendres van finalitzar les obres de restauració d’un tram de la muralla de la vila vella de Tossa de Mar. Els promotors del projecte han estat el Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Tossa de Mar i ha tingut un cost de 120.000,00€ finançats a parts iguals per l’INCASÒL, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament de Tossa de Mar. L’INCASÒL va adjudicar les obres a l’empresa Grupo Tecno-Conrad que les ha realitzat en 4 mesos. Han estat dirigides per l’arquitecte, Lluís Guanter.
 
Les obres de restauració s’han centrat sobre un tram de muralla del parament exterior que mira la platja Gran, el que va des d'una de les torres situades a l’extrem nord-est fins la torre dita d’en Joanàs i la porta d’accés a la vila vella. En concret, s’han eliminat les humitats puntuals localitzades en paraments i torres, s’ha consolidat un sector de la base de la muralla que es trobava descalçat, s’ha rejuntat la fàbrica, s’han eliminat uns murets adjacents absoltes i elements metàl·lics rovellats, s’han restaurat els suports de forja de les antigues lluminàries i s’ha reforçat la llinda de la porta d’accés al recinte. D’altra banda, s’ha millorat, a nivell de seguretat, la barana metàl·lica del pas de ronda.

L’objectiu d’aquesta actuació ha estat executar les obres necessàries per garantir la seguretat estructural i estabilitat de la muralla, de manera que no existeixi cap mena de perill per a les persones i pel propi monument. També, s’ha volgut millorar, a nivell de seguretat, la barana metàl·lica del pas de ronda per impedir la possibilitat de caigudes i que la barana sigui escalable.
 
El recinte emmurallat de Tossa de Mar és un Bé Cultural d’Interès Nacional que destaca en el context del patrimoni cultural català. La imatge de la vila vella amb el seu magnífic recinte murallat, dels segles XII i XIV, sobre la Mediterrània, ha definit, des de sempre, Tossa de Mar com una de les poblacions de més valor monumental de la Costa Brava. El seu origen es troba en el castell de Tossa, domini del monestir de Ripoll que va permetre la construcció de cases dins i fora de les muralles amb que es formà el primer nucli de poblament de Tossa de Mar.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar