Societat // Blanes
Fotografia: La concentració d´ahir al vespre a Blanes. / Ajuntament
26/04/2018 06:34

L'Ajuntament de Blanes es presentarà com acusació popular en el cas de la dona assassinada el 9 d'abril

El ple extraordinari celebrat el mateix dia de l'homicidi ja es va pronunciar rebutjant el crim de violència masclista, i ara s'ha inclòs aquest punt a l'ordre del dia del ple d'avui 26 d'abril.

Redacció

La sessió plenària del mes d'abril, convocada per avui dijous dia 26, inclourà la proposta que l'Ajuntament de Blanes es presenti com acusació popular en el procediment penal que s'està portant a terme en relació a l'assassinat d'una dona veïna de Blanes comès el passat 9 d'abril. La CUP de Blanes i l'Assemblea Antipatriarcal van fer arribar aquest suggeriment tant a l'alcalde com a la resta de grups polítics amb representació municipal pocs dies després, acceptant-se des del primer moment de manera unànime. 

Dies més tard, en la Comissió Informativa General d'Urbanisme i d'Hisenda on representants de tots els grups polítics tracten els temes que s'inclouran a l'ordre del dia del ple, ja es va dictaminar favorablement, de nou amb la unanimitat dels vuit grups municipals. Per això, s'ha inclòs a l'ordre del dia del ple ordinari d'abril, amb la seguretat que el punt sigui aprovat amb el recolzament dels 21 vots dels regidors i regidores. 

Representació de l'acusació popular a través d'un advocat penalista 
Per poder exercir l'acusació popular, l'Ajuntament de Blanes nomenarà un advocat penalista que es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris, i que representi al consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que jutjarà els fets. També col·laborarà amb el ministeri fiscal per ajudar en el compliment de la bona marxa del procés, amb l'objectiu comú de vetllar perquè a l'autor dels fets li sigui aplicat tot el rigor de la llei que sigui possible. 

La Llei 5/2008 d'Enjudiciament Criminal del dret de les dones a eradicar la violència masclista preveu que tant particulars com institucions puguin comparèixer en determinats processos penals exercint l'acció popular, formant part del procediment i exercint l'acusació. Justament per aquest darrer motiu, l'Institut Català de les Dones (ICD) es va adreçar a mitjans d'aquest mes a l'alcalde de Blanes demanant-li que, en cas que el consistori no tingués previst personar-se al procés com acusació particular, ho faria aquesta institució. Un extrem que l'ICD ja ha descartat en conèixer la decisió de l'Ajuntament de Blanes. 

El tràmit que caldrà seguir administrativament després que s'aprovi aquest punt en el ple del 26 d'abril tindrà dues possibles vessants. D'una banda es podria incloure l'acord a la Junta de Govern Local per a la seva execució, o de l'altra es redactarà un Decret d'Alcaldia per nomenar l'advocat penalista. Fins ara, ja hi ha hagut d'altres municipis arreu de Catalunya que, anàlogament a com farà Blanes, ja han exercit l'acusació popular en casos d'assassinat de violència masclista, com ara Santa Perpètua de la Mogoda, Badalona, Calella, Terrassa, Sabadell i Barcelona, entre d'altres. 

Suport i recolzament de l'Ajuntament de Blanes a la família de la víctima 
Una altra qüestió en què s'està treballant des del consistori blanenc és fer encara més evident el què ja es va aprovar de manera unànime en el ple extraordinari i la concentració celebrades el mateix dia de l'assassinat, el dilluns 9 d'abril. No tan sols en senyal de dol en solidaritat amb els al·legats a la víctima, sinó també per rebutjar de manera explícita la violència masclista, i per donar suport a la família. 

Per això, des d'Acció Social de l'Ajuntament de Blanes s'ha estat col·laborant activament amb els corresponents serveis d'atenció i protecció que corresponen a la Generalitat, així com directament donant suport a la família blanenca. Paral·lelament, des d'Alcaldia també s'estan implementant tasques de suport i gestions directes per ajudar en qüestions puntuals per atendre els familiars. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar