Societat // Blanes
Fotografia: La presidenta de la Fundació Aspronis (al centre) durant la seva intervenció al ple. / Ajuntament
27/04/2018 06:25

​Es posposa l'aprovació dels pressupostos de Blanes per al ple del maig

Havia de ser el punt més destacat del ple d'ahir, que va aprovar demanar la Creu Sant Jordi per a la Fundació Aspronis i exercir l'acusació popular en el crim del 9 d'abril.

Redacció

Finalment, els pressupostos municipals de Blanes per aquest 2018 es portaran per a la seva aprovació al ple del proper mes de maig, després que finalment es van retirar de l'ordre del dia de la sessió plenària d'ahir dijous. La decisió de posposar el debat plenari es va donar a conèixer ahir a la tarda, després de la reunió celebrada una hora abans del ple, la Junta de Portaveus, on van participar-hi representants de les vuit forces polítiques. 

Durant la trobada, l'equip de govern –format per quatre regidors del PSC- va plantejar als grups polítics quin era el seu posicionament respecte els pressupostos que formaven part inicialment de l'ordre del dia, que també van ser presentats en l'Audiència Pública celebrada dimarts. En comprovar que no es comptava amb l'aritmètica del sentit de vot necessària per a la seva aprovació, l'alcalde va decidir retirar el punt del ple. 

Al llarg de les properes setmanes, doncs, continuaran les reunions de negociació que ja s'han estat fent darrerament, amb l'objectiu que –aquesta vegada si- es puguin aprovar els pressupostos del 2018 en el ple del mes de maig, que es convocarà pel dia 31. Enguany sumen 53'23 M€, la qual cosa significa un increment de 7 M€ més en relació als pressupostos del 2017. 

Mitja hora més tard, tot just començar el ple d'ahir, l'alcalde de Blanes, Mario Ros, també va donar a conèixer aquesta decisió al públic de la sala. El batlle va explicar que no s'havia pogut arribar el necessari recolzament per garantir que prosperessin, i per això es continuarà treballant perquè així sigui. També va avançar que, en cas que s'aconsegueixi aquest suport abans de finals de mes, quan tocaria celebrar el ple ordinari del mes de maig, se'n convocarà un d'extraordinari. 

La Creu Sant Jordi per Aspronis i Acusació Popular en el crim del 9 d'abril 
El ple d'aquest mes d'abril va aprovar demanar a la Generalitat que s'atorgui la Creu de Sant Jordi a la Fundació Aspronis per la seva contribució en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual. Durant el tractament d'aquest punt, es va fer una excepció en el ROM, en atenció a la presència entre el públic de la presidenta de la fundació, qui també va ser alcaldessa d'aquest municipi. 

Maria Dolors Oms va agrair el gest de l'Ajuntament de Blanes al demanar a la Generalitat la concessió d'aquesta distinció, recordant la tasca eminentment vocacional que tenen tots els treballadors dels serveis que ofereix la fundació que encapçala. En finalitzar les paraules de la presidenta de la Fundació Aspronis van quedar reblades per un sonor aplaudiment dels 21 regidors i regidores i, posteriorment, la qüestió es va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques, sense necessitat d'entrar a votació. 

D'idèntica manera també es va aprovar que l'Ajuntament de Blanes es presenti com acusació popular contra l'autor del crim de violència masclista comès contra una dona de Blanes el passat nou d'abril. Per poder exercir l'acusació popular, l'Ajuntament de Blanes nomenarà un advocat penalista que es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris, i que representi al consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que jutjarà els fets. 

Per contra, la modificació de l'Ordenança per a l'impuls de l'activitat econòmica i de foment d'activitats d'interès públic (socials, culturals i esportius), va prosperar amb els vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, C's, CUP i PP, i l'abstenció tant d'ICV-EUiA com de Batega. L'autorització d'una borsa d'hores extraordinàries pel col·lectiu de la Policia Local de Blanes es va aprovar amb 19 vots a favor de pràcticament tots els grups polítics, llevat dels dos vots d'abstenció dels regidors de la CUP. 

Quatre mocions en la part de control 
A la part de control, es van incloure quatre mocions presentades pels grups a l'oposició. La primera, de C's, per a la prevenció, educació i conscienciació sobre l'obesitat i la diabetis, es va aprovar per unanimitat. La segona la van presentar conjuntament per ICV-EUiA, Batega per Blanes, ERC i la CUP amb motiu de la propera celebració de l'1 de maig, per la reconquesta dels drets dels treballadors i treballadores, i es va aprovar amb l'abstenció de C's i el vot en contra del PP. 

Per la seva banda, la tercera moció presentada per d'ICV-EUiA i Batega perquè l'Ajuntament reivindiqui la memòria de Marcelino Camacho en el centenari del seu naixement, la van recolzar PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC i Batega (16 vots), mentre que C's, CUP i PP (5 vots) es van abstenir. Per últim, la proposta d'acord d'ERC per denunciar la criminalització que està fent dels CDR l'aparell de l'estat espanyol es va aprovar amb els vots en contra de PP i C's, i l'abstenció del PSC. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar