Societat // Blanes
Fotografia: La Casa Saladrigas, rehabilitada. / Ajuntament
07/06/2018 19:33

​Blanes enllesteix la rehabilitació de Casa Saladrigas, dissenyada per un deixeble d'Antoni Gaudí

Els darrers mesos s'hi han estat fent treballs de rehabilitació valorats en prop de 55.000 € per tal de reparar diverses fissures i esquerdes.

Redacció

A partir d'ara, tothom qui passa pel seu davant, o acudeix a visitar alguna de les exposicions que habitualment s'hi allotja, ja pot tornar a admirar amb tot el seu esplendor l'emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes. Això és perquè ja s'han enllestit les obres de reparació que feia més d'un any s'hi estaven fent per resoldre petites patologies detectades en diversos punts exteriors. 

S'han reparat els balcons ceràmics i les baranes de ferro forjat, en uns treballs que han significat un cost de 54.797'10 €, comptant amb dos ajuts econòmics. D'una banda, 26.218'36 € s'han aportat a través del programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). De l'altra, hi ha hagut una subvenció per a la restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial de l'Àrea de Cultura, Tecnologia, Esports i Benestar (Monuments) de la Diputació de Girona. Amb un import de 13.700 €. 

Un edifici dissenyat per un deixeble d'Antoni Gaudí 
L'emblemàtic edifici està situat al nucli històric, a la cruïlla de tres carrers: Passeig de la Mestrança (davant del mar), Roig i Raventós i Esperança, on hi donen sengles façanes. És de planta rectangular i consta de tres pisos i golfes. Va ser projectada l'any 1925 per l'arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d'Antoni Gaudí, i entre els anys 2001 i 2003 va ser reformada integralment.

L'abril del 2003 es va inaugurar com a Sala d'Exposicions Municipal, ús principal que continua tenint. Durant l'anterior mandat, del 2011 al 2015, s'hi va traslladar la ubicació de l'Àrea de Cultura i Festes, que ara hi té la seva seu. A banda de sala d'exposicions, ocasionalment s'hi fan trobades i congressos extraordinaris, així com excepcionalment casaments civils. 

Casa Saladrigas està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local, atesos els seus elements d'interès històric, arquitectònic i artístic. Es tracta d'una construcció molt apreciada pels blanencs i blanenques, amb destacats elements tant al seu exterior com al seu interior. A banda dels treballats sostres o la barana de fusta que dóna accés a les diferents plantes, crida especialment l'atenció un impressionant vitrall situat al costat de les escales, que reprodueix les fonts i el Palau de Montjuïc. 

Rehabilitació d'elements externs d'embelliment en dos balcons 
La rehabilitació ha intervingut els dos balcons que fan cantonada a la primera planta, on hi ha elements de ceràmica molt treballada amb diverses figures, a banda de les baranes de ferro forjat. Les patologies que s'hi van detectar es centraven especialment en la ceràmica, que presentava zones amb esquerdes importants, i inclús algunes peces en moviment que amenaçaven de deteriorar-se encara més s'hi no s'hi actuava. 

Els treballs de reparació de la ceràmica han inclòs el desmuntatge de bona part de la primera filera de peces, la restauració a taller, la consolidació de fragments trencats i el posterior muntatge, prèvia col·locació d'una malla d'ancoratge a l'estructura del balcó un cop va estar sanejada i reparada. També s'ha realitzat la impermeabilització i pavimentació dels balcons, així com el sanejament i pintura d'acabat de les baranes. 

Tots els treballs els ha dut a terme l'empresa especialitzada Rehabilit S.A. La primera acció que es va fer a finals del 2016 va ser instal·lar una xarxa de protecció per evitar riscos de despreniments. Prèviament, la primera acció que s'hi va fer va ser la instal·lació d'una xarxa de protecció per evitar riscos innecessaris. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar