Societat // Santa Coloma
Fotografia: Activitats d´estiu a la piscina La Selva de Santa Coloma. / David Rueda-Ajuntament
16/07/2018 19:00

​L'Ajuntament de Santa Coloma beca 90 places a les activitats d'estiu del municipi

Enguany s'ha incrementat la partida destinada a casals i estades esportives per tal que més infants i joves hi puguin participar.

Redacció

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners destina aquest any un total de 14.455 euros -3.550 dels quals provenen d'una subvenció de l'Obra Social La Caixa destinada a aquesta finalitat-, a finançar 90 places a les activitats d'estiu municipals. Aquest estiu l'Ajuntament ha incrementat considerablement la partida destinada als ajuts per a aquest tipus d'activitats, de manera que s'ha pogut ampliar l'oferta d'activitats per tal que més infants i joves hi puguin participar. S'han organitzat un casal per a infants i un per a joves, l'activitat "Deures d'Estiu" i estades esportives. L'àrea de Serveis Socials, responsable de la gestió del pressupost per a aquestes activitats, treballa conjuntament amb els centres escolars i els clubs esportius a l'hora d'establir els criteris de distribució d'aquests ajuts entre els destinataris.

Casals
Per primer cop a Santa Coloma les AMPA dels centres escolars, amb la col·laboració de l'Ajuntament, han organitzat un casal per a joves des de primer fins a quart d'ESO durant el mes de juliol. D'altra banda, l'Escola Sant Salvador d'Horta, amb el suport de les escoles Castell de Farners i La Salle i també amb la col·laboració de l'Ajuntament, acull aquest estiu el casal municipal "Revolució a la Biblioteca" per a infants des dels 18 mesos fins als 12 anys. Al casal infantil hi assisteixen 43 infants, mentre que al casal juvenil hi ha un total de 54 inscrits .

Deures d'estiu
Per cinquè any consecutiu, aquesta activitat s'adreça a alumnes que han cursat sisè de primària i que no han superat les competències bàsiques. Durant els matins de juliol a l'Escola d'Adults, els joves tenen la possibilitat de fer exercicis de repàs que han estat preparats pels caps d'estudi, amb l'acompanyament d'una professora i un membre de la Brigada Jove, i al setembre els presentaran a l'institut o a La Salle per tal que els els avaluïn. Aquesta activitat és totalment subvencionada per l'Ajuntament.

Estades esportives
La Piscina La Selva, el CE Farners, el CB Farners i el Club Rítmica Farners acullen aquest estiu les estades esportives en diferents disciplines. En futbol hi ha 11 places becades, en bàsquet 8, en rítmica 10 i a la piscina 18.

Beques per al curs 2018/19
D'altra banda, un cop finalitzat el període de sol·licitud de beques per a llibres i material escolar per al curs 2018/19, en total 205 famílies (423 alumnes) colomenques l'han sol·licitat. L'Ajuntament destina 25.000 euros del pressupost a aquests ajuts, que gestionen les AMPA dels centres escolars per ajudar les famílies a finançar una part dels llibres i material. Els ajuts són de 50 euros en el cas dels alumes d'infantil, 75 euros per als de primària, i 100 per als de secundària.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar