Societat // Santa Coloma
Fotografia: Participants al taller del dimarts al pati de la biblioteca Joan Vinyoli. / David Rueda-Ajuntament
20/07/2018 08:00

Deu propostes passen a la votació final dels pressupostos participats de Santa Coloma

La proposta que encapçala el rànquing és: Construir una mulassa (figura de mula de bestiari popular) per incorporar una nova figura de bestiari popular per a la festa major.

Redacció

Les 198 propostes presentades als pressupostos participats 2018 de Santa Coloma de Farners han quedat reduïdes a una desena després de la celebració d'un taller participatiu, aquest dimarts a la biblioteca Joan Vinyoli. El taller va servir per escollir les deu propostes finals que es portaran a votació per decidir en què invertir els 100.000 euros dels que són els segons pressupostos d'aquest tipus de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Aquestes són les propostes més ben puntuades en el taller:

1. Construir una mulassa (figura de mula de bestiari popular) per incorporar una nova figura de bestiari popular per a la festa major.

2. Renovar els jocs infantils de la plaça de la Pau i instal·lar una tanca perimetral.

3. Instal·lar elements reductors de velocitat en punts estratègics de la urbanització Santa Coloma Residencial per millorar la seguretat dels vianants.

4. Construir un skatepark amb zona de trucs, banyera, etc. a la zona de darrera del Mercadona. Adequar el terreny i instal·lar-hi bancs, papereres i punts de llum.

5. Regular el trànsit i millorar la seguretat a la cruïlla entre els carrers Moragas i Ponent.

6. Adquirir un equip de so complert per poder realitzar concerts i esdeveniments musicals de petit i mitjà format. Facilitaria que les entitats poguessin realitzar esdeveniments d'aquestes característiques, ja que actualment suposa un gran esforç econòmic llogar aquests equips.

7. Adequar l'espai i instal·lar aparells de gimnàstica i de salut a la zona de la font de l'Alemany, a Santa Coloma Residencial.

8. Substituir l'enllumenat actual del camp de futbol per focus LED que millorin la il·luminació i siguin més eficients des del punt de vista energètic.

9. Pavimentar la vorera de l'avinguda Salvador Espriu per millorar l'accessibilitat dels vianants.

10. Construir i marcar carrils per practicar l'atletisme amb paviment de sauló al costat de la piscina coberta del pavelló Els Saioners, i instal·lar-hi punts d'enllumenat.


Del total de 198 propostes rebudes es va fer un primer filtratge descartant les que no eres vàlides, per falta de dades o altres motius i en van quedar 177. Amb aquestes, els serveis tècnics municipals van fer una valoració en què es van descartar aquelles que no són competència de l'Ajuntament, que no compleixen la legalitat, que sobrepassen el pressupost, etc. i, havent agrupat les que eren repetides, finalment en van quedar 32. Aquestes 32, dividides en tres blocs -zones verdes, places i parcs; mobilitat, via pública i accessibilitat; i equipaments i instal·lacions-, són les que es varen votar finalment aquest dimarts en el taller participatiu per tal que en quedessin únicament 10.

El taller es va realitzar conjuntament entre una seixantena de persones, ciutadans de Santa Coloma de Farners i els membres de la comissió permanent del Consell de Poble, que van assistir-hi. Es va desenvolupar de forma col·lectiva mitjançant una dinàmica participativa de caràcter grupal: es van formar 10 grups de discussió aleatoris i es van consensuar les propostes escollides. Cada grup decidia puntuar de l'1 al 10 les diferents opcions presentades, i les deu més votades finalment, totes les quals van rebre una puntuació mínima d'un 5 per cada grup, són les finalistes. Segons explica la regidora de Participació Ciutadana, Carme Dilmé, el taller "ha estat tot un èxit, a més a més d'haver-hi més gent que l'any passat, tothom ha participat molt i molt, han vingut amb moltes ganes de ser constructius".

A partir d'ara s'elaborarà un projecte per a cadascuna de les deu propostes i es portaran totes a votació, la propera tardor. A la votació final, hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Santa Coloma de Farners i ho podrà fer de forma presencial a través d'urnes o bé mitjançant una aplicació mòbil. L'objectiu principal d'aquest procés participatiu, expliquen des del consistori, és "implicar a la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d'una part dels recursos públics i generar un treball conjunt i una corresponsabilitat entre la ciutadania, els tècnics i els polítics, alhora que s'identifiquen les principals necessitats del municipi".
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar