Societat // Sant Hilari
Fotografia: Detall de l´hotel d´insectes de Sant Hilari. / Ajuntament
23/07/2018 01:01

L’hotel d’insectes de Sant Hilari, inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

Des del consistori es vol eradicar la utilització de productes químics i insecticides per al control de plagues emprant els recursos de la pròpia biologia per a prevenir-les, reduir-les o eliminar-les.

Redacció

Una de les darreres pràctiques dutes a terme en el camp del medi ambient per part de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la creació dels hotels d’insectes, ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals (BBP), un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

El document fa la següent consideració: “El municipi de Sant Hilari Sacalm s’ha proposat eradicar la utilització de productes químics i insecticides per al control de plagues emprant els recursos de la pròpia biologia per a prevenir-les, reduir-les o eliminar-les... en això consisteix l’Hotel d’insectes, materialitzat en un habitacle de fusta col·locat a la plaça de l’Ajuntament, i que ofereix un entorn ideal per al refugi i la protecció dels insectes que seran predadors dels insectes que causen les plagues. L’estructura principal s’acompanya d’un alberg i de tres refugis instal·lats en diferents punts estratègics del municipi”.

“Des de la Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Sant Hilari -segueix el BBP- “es promouen diferents objectius vinculats transversalment amb el respecte a l’entorn mediambiental i al territori: millorar la qualitat de vida dels residents del municipi, protegir el medi ambient, millorar la imatge del municipi, atreure l’acollida de visitants i turistes, desenvolupar l’economia local i enfortir la cohesió social”.

D’altra banda, al municipi també s’han promogut accions com l’eliminació de glifosats en l’ús municipal, la creació de les I Jornades Mediambientals de Les Guilleries - Aigua i Territori (“Alternatives actuals i futures als herbicides en l’àmbit municipal”), la gestió de podes seguint criteris sostenibles, la formació al servei de jardineria municipal o el control biològic de plagues, cristal·litzat amb la creació de l’Hotel d’insectes.

Aquest és el segon any consecutiu en què es reconeixen les bones pràctiques de l’Ajuntament de Sant Hilari. L’any passat el reconeixement va recaure en el Protocol d'actuació en casos de famílies amb dificultats econòmiques per assumir el cost de l'educació, i en el transport adaptat per a persones grans i/o amb mobilitat reduïda que es va implementar al municipi.
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar