Societat // Blanes
Fotografia: El servei de recollida de mobles i trastos voluminosos. / Ajuntament
17/08/2018 07:37

L'Ajuntament de Blanes reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili

Es recullen uns 380.000 Kg anuals d'aquests residus, i ara el servei es farà tots els dimecres, prèvia concertació al telèfon 972 33 17 18, baixant-los al carrer els dimarts a la nit.

Redacció

Coincidint amb aquest mes d'agost, l'Ajuntament de Blanes ha decidit reforçar un dels serveis relacionat amb la recollida de residus, especialment valorat per aquells qui no tenen un mitjà de transport propi. Es tracta del servei de recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili, que a partir d'ara s'ha centralitzat a través de NORA, l'empresa concessionària dels serveis de neteja viària i recollida de residus, que el farà tots els dimecres de cada setmana. 

L'objectiu és evitar al màxim la presència constant de mobles i altres tipus d'estris de grans dimensions al carrer, millorant així la imatge de Blanes, alhora que s'aconsegueix fer una ordenació del servei de cara als ciutadans. Des d'ara, doncs, el camió de recollida feinejarà tots els dimecres, anant a fer la recollida on prèviament s'haurà concertat amb la ciutadania. 

Recollida de mobles i estris voluminosos de manera concertada 
Per demanar el servei, cal que veïns de Blanes truquin al telèfon d'atenció al client de NORA, al 972 33 17 18 per acordar el lloc, l'horari aproximat de recollida i la quantitat de mobles dels què es volen desprendre, i els baixaran al portal de casa el dia anterior, és a dir, el dimarts a partir de les 10 de la nit. En cas que l'edifici on es visqui tingui les voreres massa estretes, caldrà deixar-los a l'Illa de Contenidors més propera, però sempre amb la precaució de no recolzar el material en els contenidors, perquè això dificultaria el seu buidatge. 

El servei de recollida funcionarà els dimecres amb tres equips: dos ho faran durant el matí i un tercer a la tarda de forma sectoritzada pels diferents barris. Una de les condicions, però, és que la recollida domiciliària no admetrà buidats complets de pisos o locals. Tan sols es passen a recollir mobles, trastos vells, andròmines o altres tipus de material en desús, aquells tipus d'estris que, si es disposés d'un vehicle propi, caldria traslladar a la Deixalleria Municipal. 

Val a dir també que el servei tan sols es fa càrrec d'aquesta tipologia. No poden endur-se residus no assimilables a urbà com serien per exemple uralites, residus sanitaris, residus amb risc biològic o residus industrials específics. El servei de l'empresa NORA no es pot fer càrrec de la recollida d'aquest altre tipus de material perquè es tracta d'un transport especial, no domèstic. 

Cada any es recullen uns 380.000 quilos de mobles i trastos en desús 
Durant aquests darrers anys el servei de retirada de residus dedicada als mobles i trastos voluminosos en desús ha recollit una  mitjana de 380.000 quilos anuals, sumant les concertades –és a dir, les que s'han acordat amb la ciutadania prèvia trucada telefònica- i les d'abandonaments al carrer. Justament la posada en servei d'aquest nou reforç pretén eradicar aquest altre tipus de pràctica, que no fa sinó embrutir la imatge del municipi i causar molèsties als veïns. 

Objectiu: eradicar la pràctica d'abandonar estris en desús al carrer 
Fent una mitjana d'aquests darrers anys, les estadístiques apunten que anualment es fan 4.300 recollides: la major part han estat a requeriment per abandonament a la via pública, amb unes 3.200. La resta, unes 1.100, corresponen a serveis concertats prèviament. Això significa que un 74% de la recollida de voluminosos que es fan corresponen a andròmines abandonades als carrers de forma incívica. 

S'espera que a partir d'ara, amb el reforçament del servei i les facilitats que aquest reforç representen per a la ciutadania, s'aconsegueixi evitar en gran mesura la seva presència als carrers de Blanes, millorant la imatge i ordenant el serveis que es dóna a la ciutadania. En general, el tipus de material que se sol recollir en major nombre són  mobles vells, llits i matalassos, i ocasionalment altres tipus de deixalles voluminoses domèstiques. 

Tot aquest material es trasllada a la Deixalleria Municipal, on també poden dur-hi els materials voluminosos particulars i responsables de comerços en l'horari establert. Durant l'estiu (del 15 d'abril al 14 d'octubre) funciona de dilluns a dissabte els matins de 10 a 13'30 h i a les tardes de 16 a 19 h, i a l'hivern (del 15 d'octubre al 14 d'abril) de dilluns a divendres amb el mateix horari que a l'estiu, i en canvi els dissabtes només als matins, de 10 a 13'30 h. 
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar