Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.

Redacció

El darrer Consell d’Administració de l’empresa NORA Serveis Mediambientals de la Selva SA ha pres una decisió que pot significar tot un canvi en la seva història si finalment es duu a terme: iniciar el camí per esdevenir 100% pública. El soci privat de l’empresa, CESPA SA, del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de marxar, arran que l’Estat ha comunicat recentment que considera que NORA és administració pública. Aquesta petició del soci privat ha provocat que el Consell d’Administració de NORA ho estigui considerant actualment.

Ara bé, des de la part pública encara no s’ha pres una decisió en ferm, ja que caldrà valorar tant les condicions de sortida com el possible calendari. En aquest darrer sentit, l’Ajuntament de Blanes ha convocat una reunió amb els portaveus municipals per tractar la qüestió, i el Consell Comarcal de la Selva també ho té previst fer amb els seus consellers.

Igualment, es convocarà una reunió d’aquí a pocs dies amb els representants sindicals de la plantilla de treballadors per donar-los a conèixer aquestes novetats. Legalment el soci privat està obligat per contracte a mantenir l’assistència i col•laboració mentre la part pública ho consideri necessari.

L’empresa de gestió de residus de la Selva NORA està participada en un 50% de les accions pel Consell Comarcal de la Selva, 40% de CESPA i 10% de l’Ajuntament de Blanes. Dóna servei a 19 municipis de la comarca, i en aquest sentit el consistori blanenc és el principal client de l’empresa de residus, ja que més del 60% dels ingressos totals de la societat provenen d’aquest municipi.

Próximament, a partir de l’1 de novembre, NORA també passarà a donar servei al municipi de Tossa de Mar, i la previsió de facturació s’elevarà a 13 M€ per a l’any 2019. A partir de llavors, també passarà a comptar amb una plantilla de 185 treballadors. L’empresa CESPA SA va adquirir la seva participació a NORA en un concurs públic celebra al 2009, i tenia una durada prevista de 16 anys.

Valoracions de Salvador Balliu i Mario Ros

Segons Salvador Balliu, president de Nora i del Consell Comarcal de la Selva, "Nora s'ha fet gran i s'emancipa. La incorporació del soci privat l'any 2009 responia a la necessitat d'aportació d'un know-how que avui ja ha adquirit per ella mateixa. Malgrat ser una societat anònima, Nora mai ha tingut una mentalitat empresarial i per això sempre ha minimitzat la previsió de beneficis i mai n'ha repartit. Aquesta situació encara es clarifica més quan aquest juliol el Ministerio d'Administraciones Públicas l'ha sectoritzat com administració pública. Tot plegat fa recomanable una transició cap a un ens totalment públic, cosa que també facilitarà la gestió per donar compliment a les cada cop més estrictes normatives de control intern dels ajuntaments. Nora sempre ha tingut com objectiu oferir un servei flexible, adaptat a les necessitats dels ajuntaments, i que s'allunyi de l'encorsetament d'una relació ajuntament-contractista. Amb el nou escenari, aquest objectiu serà més fàcilment assolible."

Per la seva banda l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha explicat: “Amb aquest nou plantejament d’empresa pública l’Ajuntament de Blanes se sent molt còmode. Enguany hem afrontat una renovació total de la flota de camions i de la resta d’equipaments, cosa que ja s’està traduint en una millora tant en la neteja com en la recollida dels residus. Volem seguir mantenint el bon servei que donem a la ciutadania, on una de les claus rau en la professionalitat de la plantilla de treballadors”.

Foto: Visita nova maquinària i contenidors de les autoritats i tot el personal de NORA el juny passat coincint amb la festa de celebració de la implantació del nou model de recollida selectiva i neteja viària
       Imprimir       Enviar a un amic      
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Més notícies de: Societat

Societat // Comarca
Fotografia: Visita a la nova maquinària i contenidors de NORA que es va fer el juny passat. / CComarcal
16/10/2018 08:52

NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva, inicia el camí per convertir-se en 100% pública

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari.
Comentaris (0)
Societat // Comarca
Fotografia: Participants en una campanya d´aquest tipus a Vilobí. / Tribuna Selvatana
24/09/2018 15:27

Nova campanya d'identificació i cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

És impulsada pel Consell Comarcal i es duu a terme als municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.
Comentaris (0)
Societat // Santa Coloma
Fotografia: Els treballs han començat aquesta setmana. / David Rueda-Ajuntament
06/09/2018 17:19

Treballs de dragat de la resclosa del parc de Sant Salvador de Santa Coloma per recuperar els gorgs

Amb aquesta actuació es promourà la permanència de l’aigua en els gorgs que s’hi formen, oferint un hàbitat i refugi per als peixos de la riera, especialment en episodis de sequera.
Comentaris (0)
Societat // Lloret
Fotografia: Els directius de ElTenedor als jardins de Santa Clotilde. / Ajuntament
05/09/2018 17:14

130 directius de ElTenedor es reuneixen a Lloret en la seva convenció anual

ElTenedor és l’empresa líder en la reserva en línia de restaurants a Europa amb una oferta de més de 50.000 establiments.
Comentaris (0)
Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: El màstic de llentiscle

El llentiscle (llat., Pistacia...
Fra Valentí Serra de Manresa

Remeis del frare: La ruda és estimulant i decidida

La ruda és una herba remeiera força...
Àngel Rodríguez Vilagran

Truqueu al mòbil de la meva sogra

Ara fa pocs dies en un conegut...
Tieta Ratafia & CO

Portada


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar